RUBRIEK Passie in Zaken met Emiel van der Molen van Barderobe

ASSEN

Emiel van der Molen (23) is sinds september 2015 eigenaar van Barderobe. Een unieke kledingwinkel voor mannen, met een loungehoek en bar waar je onder andere een biertje kunt bestellen. Emiel volgde zijn vader op, die in hetzelfde pand de kledingzaak Mill's Menswear runde.

,,Kleding is echt mijn passie, eigenlijk doe ik niet anders. Ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Dan zit ik ’s avonds weer te kijken op een site naar nieuwe trends en dan zegt mijn vriendin: ben je nu alweer naar kleding aan het kijken? Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar ik zie iedere man als een leeg schildersdoek. Iedereen is al wel een beetje beschilderd, met een eigen smaak en stijl. Voor mij is het de uitdaging om deze mensen de deur uit te laten lopen in een outfit die ze niet verwacht hadden, maar wel heel mooi vinden. Gebaseerd op hun persoonlijkheid en smaak, maar dan beter. Ze moeten zich een ’nieuwe’ man voelen. Ik merk het nu af en toe aan vaste klanten die binnenkomen en zeggen: Emiel, heb je iets leuks voor me? Als je dat eenmaal creëert, dan ben je goed bezig. Het is leuk om je creativiteit op een commerciële manier te laten gaan.’' Tekst en foto Rianne Martens.

Auteur

Albert-Jan Garama