RUBRIEK Drents Archief Herinneringen in beeld 'Een daalder waard'

ASSEN

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: ‘Een daalder waard’.

ASSEN - De markt in Assen is al op allerlei plekken gehouden: op de Noordersingel, op het Koopmansplein en nu op Brinkstraat en de Nieuwe Huizen. Maar vroeger was hij natuurlijk op de Markt, de naam zegt het al. Op de kop van de Vaart dus. Deze foto is van rond 1905. Toen nog geen kraampjes, maar handkarren en spullen op kleden op straat. Het lijkt er op dat er groenten en fruit, stoffen en manden worden aangeboden. Zou je gulden toen ook een daalder waard zijn geweest? Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl/beeld. Foto Drents Archief Tekst: Jan Bos

Auteur

Albert-Jan Garama