Rootbag speelt in De Amer

AMEN

Richard van Bergen’s Rootbag is een trio dat zich laat inspireren door de muziek uit het zuiden van de VS. Invloeden van hypnotiserende Deltablues, sexy New Orleans grooves en swampy R&B smelten samen tot een spicy gumbo soup, rootbag-style, rauw, soulful en groovy.

In 2010 startte de samenwerking van Richard met Dick Wagensveld (bas) en Jeroen ‘JJ’Goossens. Er kwam een plotseling einde aan het project door het overlijden van Dick. Ieder ging z’n eigens weegs. Richard heeft in 2014 de draad weer opgepakt met Roelof Klijn (bas) en Jody van Oijen (drums). Eind 2015 is alsnog het album ‘Rootbag’ uitgebracht. Op de cd staan de opnames die na het overlijden van Dick waren blijven liggen, maar gelukkig zijn ze alsnog uitgebracht. Het album heeft alom lovende kritieken ontvangen. Richard schrijft en componeert muziek zonder opsmuk, waarbij het typerende, ietwat lomige delta-ritme de basis vormt en het vakkundige gitaarwerk van Richard geheel tot z’n recht komt. Waarbij ook nog eens blijkt dat hij over het daarbij passende zangstem beschikt. Vrijdag 19 februari 20.00 uur. Entree euro 17,50. Reserveren 06-83225680.

Auteur

Albert-Jan Garama