Rolder Boys en De Trans starten G-voetbal in Rolde

ROLDE

Met ingang van maart start Rolder Boys in samenwerking met Stichting De Trans met het aanbieden van voetbal voor mensen met een verstandelijke beperking op Sportpark Boerbos.

Een aantal jaren geleden is al eens geprobeerd om het G-voetbal in Rolde en omstreken van de grond te krijgen, maar dat is toen helaas niet gelukt. Nu, door de samenwerking met Stichting De Trans, ligt er een stevige basis om het G-voetbal succesvol van de grond te krijgen. Vanuit Rolder Boys worden de G-voetballers op verschillende manieren gefaciliteerd. Zo verzorgen spelers van het eerste elftal de trainingen en zorgt het damesteam voor het vervoer tussen Sportpark Boerbos en De Trans. Daaruit blijkt de maatschappelijke betrokkenheid van de vereniging. Het uitgangspunt is dat de G-voetballers bij Rolder Boys horen en de vereniging hen op deze manier helpt midden in de maatschappij te staan. Voor de komende periode staan er verschillende activiteiten op het programma. Zo is er een eerste kennismaking en training gepland op vrijdag 11 maart en lopen de G-voetballers mee in de line-up met de spelers van het eerste elftal voorafgaand aan de wedstrijd Rolder Boys – SVBO op zondag 20 maart. Deze activiteiten geven de voetballers de mogelijkheid snel te integreren. Vanaf 11 maart wordt er wekelijks getraind van 19.15 – 20.30 uur. De komst van G-voetbal betekent weer een uitbreiding van het sportaanbod bij Rolder Boys. In de afgelopen jaren heeft de vereniging al 7-tegen-7-voetbal voor 35- en 45-plussers, meisjes- en damesvoetbal en kaboutervoetbal voor de allerkleinsten georganiseerd. Zo wordt invulling gegeven aan het beoefenen en bevorderen van de voetbalsport in al zijn verschijningsvormen, het statutaire doel van de vereniging. Ben je geïnteresseerd in G-voetbal in de regio rondom Rolde en heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met g-voetbal@rolderboys.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama