Jans Enting nieuwe voorzitter Open Huis Assen

ASSEN

Open Huis van de Kerken Brink 26 te Assen heeft een nieuwe voorzitter. Het Open Huis van de Kerken te Assen is er voor iedereen die behoefte heeft aan gezelschap, gezelligheid, rust of bezinning, (soms letterlijk) warmte, een praatje maken, een gezelschapsspelletje doen, hulp op levensbeschouwelijk of maatschappelijk gebied, of gewoon simpel even ergens een kopje koffie willen/ kunnen drinken en een krantje lezen.

De nieuwe voorzitter van het Open Huis is Jans Enting uit Assen. Beroep: CFO bij de int. ESA Groep (bedrijfswagen dealer). ,,Het unieke van het Open Huis vind ik dat 6 kerkgenootschappen hierin samenwerken. Als voorzitter probeer ik het komende jaar het Open Huis opnieuw onder de aandacht te brengen van de inwoners van Assen en omgeving. Ik probeer in het eerste half jaar van mijn voorzitterschap een aantal Kerkgenootschappen te bezoeken en daar kennis mee te maken." ,,We zullen als Open Huis meer naar buiten treden en ons bekend maken aan iedereen. Dat betekent dat we aan verschillende activiteiten in de stad mee zullen doen! Het Open Huis is een echt Open Huis van en voor iedereen. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk nieuwe vrijwilligers te werven. Het is een organisatie die draait op zeer gemotiveerde vrijwilligers. Op dit moment zijn er ca. 45 vrijwilligers. Het streven is 60!!” Het Open Huis biedt een huiskamer gevoel. Er zijn geen hulpverleners, dat laten we aan professionele instanties over. Mochten gasten met levensbeschouwelijke vragen komen dan tracht de vrijwilliger die vanuit haar/zijn eigen visie te beantwoorden. Zonder kritiek, zo laat men hem/haar in zijn waarde.

Auteur

Albert-Jan Garama