Vervolg thema 'levenseinde' Stefanuskerk Westerbork

WESTERBORK

Ruim 80 belangstellenden waren samengekomen in de Stefanuskerk te Westerbork. Zij werden getrakteerd op een bevlogen verhaal van huisarts Arnoud van Loo.

Hij riep de aanwezigen op om tijdig te spreken over het levenseinde. Met je geliefden, je dokter of je dominee. Om na te denken over je grenzen, je wensen en verwachtingen. Over wat je wilt en niet wilt. Soms loopt een dergelijk gesprek uit op de vraag naar euthanasie, zo weet van Loo uit ervaring. Maar daaraan zitten meer haken en ogen dan mensen vaak denken. Kern van de huidige euthanasiewetgeving is namelijk dat euthanasie strafbaar is, tenzij aan een aantal zorgvuldigheidseisen is voldaan. Er kwamen veel vragen uit de zaal, die deels bewaard moesten worden voor de volgende avond. Dan zullen naast de juridische vooral de morele aspecten van euthanasie aan de orde komen. Euthanasie betekent letterlijk ‘goede dood’. Maar wat is eigenlijk een goede dood? Op deze vragen en nog veel meer gaat ds. Melle Leffers in op dinsdag 16 februari. Plaats is opnieuw de Stefanuskerk en de aanvang 20.00 uur. De avond is vrij toegankelijk.

Auteur

Albert-Jan Garama