Wie wordt voorleeskampioen Midden-Drenthe 2016?

BEILEN

de jaarlijkse Voorleeswedstrijd in de bibliotheek van Beilen is 9 februari om 16.00 uur. Vijftien schoolkampioenen van de basisscholen gaan strijden om de titel Voorleeskampioen van Midden-Drenthe 2016. Wie krijgt dit jaar deze titel?

De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingsproject voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Na voorrondes op school gaat in deze ronde de jury bepalen wie van de vijftien schoolkampioenen verder mag naar de Provinciale Voorleeswedstrijd in Assen. Elke schoolkampioen heeft een boekfragment uitgekozen en gaat natuurlijke goed oefenen om het fragment zo mooi mogelijk voor te lezen. De juryleden, de heer G.J. Bent (wethouder), mevrouw H. Schipper (van boekhandel Het Logboek) en de heer W. Westra (voorzitter Bibliotheek Midden Drenthe), krijgen een hele lastige taak. De Voorleeswedstrijd is een project dat het leesplezier stimuleert en kinderen enthousiast maakt voor jeugdboeken. De kinderen leren veel van elkaar in zo’n voorleeswedstrijd. Het wedstrijdelement helpt daarbij een handje. Het blijft nog spannend wie dit jaar de voorleeskampion van Midden Drenthe gaat worden.

Auteur

Albert-Jan Garama