Roofvogels bekijken bij Buitencentrum Boomkroonpad

DROUWEN

Staatsbosbeheer heeft 21 februari een roofvogeldemonstratie bij Buitencentrum Boomkroonpad. Van dichtbij kunnen bezoekers kennis maken met verschillende soorten roofvogels.

Ruud Sanders, een professionele valkenier, laat tijdens de roofvogeldemonstratie verschillende soorten roofvogels zien. Hij demonstreert hoe deze vogels vliegen, waar ze vandaan komen en wat hun leefwijze is. Voor een ieder is het meemaken van zo’n demonstratie indrukwekkend en leerzaam. De roofvogeldemonstratie start om 14.00 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Het vindt plaats op de speelweide bij Buitencentrum Boomkroonpad, in de boswachterij Gieten-Borger. De toegang is gratis. U kunt de roofvogeldemonstratie gebruiken om met het hele gezin een dagje uit te gaan. Het buitencentrum is van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Hier kunt u informatie krijgen over de omgeving en de verschillende wandelroutes en speurtochten die hier zijn uitgezet. In de winkel zijn allerlei leuke natuurgerelateerde producten te verkrijgen en natuurlijk kunt u hier ook een kaartje kopen voor het Boomkroonpad, waar u een wandeling door de toppen van de bomen kunt maken. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in het speelbos, waar ze in bomen kunnen klimmen en bruggen kunnen bouwen. Tenslotte kunt u bij restaurant de Woudstee onder het genot van een drankje en een hapje lekker uitrusten. Informatie Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4 Drouwen. Wilt u meer informatie over de roofvogeldemonstratie of wilt u weten welke activiteiten er nog meer bij Buitencentrum Boomkroonpad plaats vinden? Neem dan een kijkje op de website www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad of bel 0592-377305.

Auteur

Albert-Jan Garama