Jeugdige mountainbikers strijden in het bos bij Beilen

BEILEN

Dat mountainbiken onder de jeugd snel aan populariteit wint bleek afgelopen zondag in het bosgebied aan het Terhorsterzand in Beilen.

Maar liefst 150 jeugdige mountainbikers lieten zich van hun beste kant zien en streden in de jeugd MTB Wintercross om de eerste plekken. Het begon ooit met een tiental jonge jeugdleden van de mountainbikeclub in Beilen aan het Klateringerbos en inmiddels is het laagdrempelige evenement uitgegroeid tot een klein circuit van 5 lokale verenigingen. Opvallend was gisteren de aanwezigheid van een flink aantal jonge renners van wielervereniging West-Frisia uit Noord-Holland. Zij maakten het de lokale rijders behoorlijk lastig. Toch wist Richard Feiken in de hoogste categorie de lokale eer hoog te houden en was het Danny Turkstra in de categorie 8 en 9-jarigen die met de winst aan de haal ging. Naast het sportieve plezier was er een mooie vorm van samenwerking tussen de KNWU en de organiserende toerverenigingen. Deze samenwerkingsvorm is bedacht voor de jeugd om zonder allerlei verplichtingen, maar voorziet wel in faciliteiten als een officiële jury en tijdsregistratie. Een mooi succes waarmee een kweekvijver aan talent tot stand kan komen. De spelen van Rio zijn misschien nog wat vroeg, maar over 4 jaren misschien?

Auteur

Albert-Jan Garama