Ben Abel uit Assen doet stage-ervaring op in Curaçao

ASSEN

Via het Su/Cu project van Drenthe College lopen jaarlijks vijftien studenten van de opleidingen Welzijn en Verpleegkunde van Drenthe College stage in Suriname of Curaçao voor een periode van zestien weken. De studenten worden enorm gewaardeerd om hun hoge kennisniveau en professionele houding en zijn zo van grote van meerwaarde voor patiënten.

Ben Abel is 24 jaar en student Welzijn in Assen. Hij liep in Curaçao stage op Zorgboerderij de Waarborg. Hij verzorgde daar dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast het verzorgen van de boerderijdieren word er gewerkt in de grote tuin met fruitbomen en de kas. De plantjes worden gestekt in verroeste conserven blikken of kapot geknipte frisdrank flessen. Ben zag dat cliënten zich bezeerden aan de scherpe randen en regelde vanuit Nederland de komst van een zending plastic kweekpotjes. “Het is mooi om te zien, hoe blij je mensen kunt maken met zo iets kleins” aldus Ben die inmiddels weer op Nederlandse bodem is. Over Drenthe College Drenthe College is een mbo- en opleidingencentrum. Elk jaar volgen zo’n 8.000 studenten een opleiding aan Drenthe College, dichtbij huis op één van de vele locaties in de provincie Drenthe. Kernlocaties zijn Assen, Emmen en Meppel.

Auteur

Albert-Jan Garama