Lezingcyclus Rotaryclub Zuidlaren-Anloo

ANLOO

Wonen we over twintig jaar nog steeds in een prachtig landschap? Met een fors gekrompen pensioentje en

hoge nota’s voor doktersbezoek in de rekeningenbak? Rotary Zuidlaren Anloo heeft drie eminente sprekers uitgenodigd om een inkijk te geven in hetgeen voor ons ligt. De openbare lezingen in Grand Café Zuidlaren gaan over de toekomst van het landschap, de verzorgingsstaat en de gezondheidszorg. De serie van drie begint op dinsdag 16 februari met Dr. Marinke Steenhuis. Na de inleiding van Steenhuis zal Kees Folkertsma, gebied coördinator en secretaris van het Nationaal Park Drentsche Aa, de zaal een toelichting geven op de investeringen in het landschap die voor de komende jaren in de pen zitten. Op 22 maart gunt de econoom Flip de Kam ons een blik op de toekomst van de verzorgingsstaat. Hij is hoogleraar van de economie van de publieke sector bij de Rijksuniversiteit Groningen en bij velen bekend door zijn columns voor NRC. Op 19 april komt prof. Dr. Ronald Stolk, hoogleraar klinische epidemiologie naar Zuidlaren voor de derde Rotarylezing. Alle drie de lezingen zijn gratis, ze beginnen om acht uur en vinden plaats in Grand Café Zuidlaren, De Millystraat 8 te Zuidlaren.

Auteur

Albert-Jan Garama