Kick-off 'Gratis Bewegen' voor jongeren Assen-Oost

ASSEN

De feestelijke kick-off in Assen-Oost van 'Gratis Bewegen' is 10 februari. Met dit initiatief worden jongeren in de Asser wijk letterlijk in beweging gezet.

Tijdens de middag, van 15.30 tot 17.00 uur,kunnen alle kinderen in de buurt in sporthal De Spreng meedoen aan allerlei stoere spellen en leuke activiteiten. Voor de eerste 100 kinderen staat een mooie bidon klaar die ze meteen met water kunnen vullen voor de sportieve middag. En het blijft niet alleen bij een kick-off: voortaan verzorgt het Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)-team elke week een “Move on day” in de wijk. Iedere week op woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur kunnen kinderen tot 12 jaar gratis meedoen met steeds nieuwe activiteiten. Voldoende beweging is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. De campagne “Gratis Bewegen” laat op een leuke manier aan jongeren zien dat sport en beweging niet duur hoeft te zijn. Bewegen kan overal en is vaak nog leuk ook. Extra stimulans hierin is de “Move on day”. Wekelijks vinden op vertrouwde plekken (zoals een schoolplein, een park of in de wijk) verschillende sport- en spelactiviteiten plaats onder professionele begeleiding. Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Gratis Bewegen is een initiatief van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht), de beweging waarin diverse partijen uit Assen zich inzetten om gezond eten en bewegen voor jongeren tot en met 19 jaar gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Gezamenlijk doel is om overgewicht onder jongeren tegen te gaan. Zowel publieke als private partijen zetten zich in voor JOGG. Naast ouders en gezondheidsprofessionals werken ook bedrijven, winkeliers, scholen en de gemeente mee. Deze lokale samenwerking leidt tot betere beweeg- en speelfaciliteiten en meer aandacht voor voeding.

Auteur

Albert-Jan Garama