Derde Zondag met Vrijzinnig Centrum De Stroming

BEILEN

De Derde Zondag in Vrijzinnig Centrum De Stroming, in Beilen, wordt ingevuld op verschillende manieren; soms een gastvoorganger; soms een lezing; soms een wandeling.

Op 21 februari is het de eerste keer dat Derde Zondag van de maand wordt ingevuld met iets nieuws. En dat iets zal te maken hebben met de tijd van het jaar – de winter – de stilte ervan (zeker als er sneeuw ligt); Joke Hermsen schreef een boek met als titel ‘Stil de tijd’ – hoe gaan we om met de tijd van de klok en met de tijd van ons leven? Jan Oegema schreef een boek over de Stille stem – over alles wat we niet weten – en dat juist onzekerheid, twijfel en verwondering deugden kunnen zijn. Een uur van samenzijn met afwisselend teksten uit de genoemde boeken, stilte en het geluid van Tibetaanse klankschalen, die het vermogen bezitten om de stilte binnen het geluid op te roepen. Zondagmorgen 21 februari, 10.30 uur in Vrijzinnig Centrum De Stroming Beilen.

Auteur

Albert-Jan Garama