Boerderij Kamps met Groningse bluesband Vollek!

ROLDE

Boerderij Kamps krijgt zondag 14 februari 15.00 uur de Groningse bluesband Vollek! op bezoek. Folk en bluesliedjes in het Gronings dialect gezongen. Zanger en snarenvirtuoos Freddie van der Beek, zijn broer Jaap van der Beek (percussie) en violist en contrabassist Theo Platje hebben zich toegespitst op het spelen van vlot in het gehoor liggende folkdeuntjes met hier en daar wat Oost-Europese invloeden.

Het repertoire kenmerkt zich door grote afwisseling tussen luisterliedjes met af en toe aangrijpende, maar ook herkenbare teksten en vrolijke, swingende nummers. Het repertoire van Vollek! bestaat uit eigen werk, gebaseerd op eigen leven en verbouwde covers van ondermeer Tom Waits, Piter Wilkens, Bruce Springsteen en Gerard van Maasakkers. Boerderij Kamps, Kamps 1 Rolde.

Auteur

Albert-Jan Garama