RUBRIEK Van Idee tot Onderneming met Gerda Lubbers

ASSEN

Verkenning van mogelijkheden in De Drentse Zaak

Het bruist in De Drentse Zaak, het werk- en kenniscentrum van ondernemend Assen. Hier werken niet alleen gevestigde bedrijven, starters en zzp’ers, maar ook adviseurs die startende ondernemers coachen. Gerda Lubbers is zo’n startende ondernemer, eind vorig jaar begon ze haar rijschool Safe2Go in Assen. Ze is haar rijschoolgestart met drie klanten. Lubbers: ,,Allemaal bekenden van mij. Eén ervan is mijn dochter van zestien en een half jaar oud. Die is hartstikke trots en dolenthousiast, het liefst zit ze de hele dag achter het stuur. Dat enthousiasme, dat vind ik zo leuk aan de jeugd. Wij hebben meer de ervaring, zij de bravoure.” Lubbers krijgt ook wel oudere klanten, voor een opfriscursus. ,,Zoals een buurvrouw van me, die vroeg, mag ik een paar lesjes bij jou. Puur omdat ze de weg niet meer op durft.” Auto’s kijken Het ondernemen zit haar in het bloed, zegt Lubbers. ,,Mijn ouders hadden vroeger ook een rijschool. En ikhebzo’n twintig jaar een reclamebureau in Emmen gehad.” Toen Lubbers met haar diploma als rijinstructeur geen baan kon vinden, vroeg ze bij Werkplein Baanzicht naar de mogelijkheden een eigen rijschool te beginnen. Zo kwam ze terecht bij De Drentse Zaak, waar Edwin Boomstra haar coach werd. ,,Hij heeft me bijvoorbeeld geholpen met mijn ondernemersplan, en we hebben samen heel veel naar auto’s gekeken. Kan ik mee lezen en schrijven, die man.”Uiteindelijk is de auto een Renault Clio geworden. ,,Volgens mij ben ik de enige rijschool met zo’n auto in Assen.” Eendaagse cursus Haar Clio is niet de enige manier waarop Lubbers zich hoopt te onderscheiden. ,,Voor de theorie bied ik een eendaagse cursus aan, bij het Centrum voor Verkeersopleidingen Noord Nederland in Zwolle. Krijg je van acht uur ’s ochtends tot ’s middags drie uur les, en meteen daarna examen. Samen met de jongens van het CVNN ben ik aan het kijken of we zoiets hier ook in Assen kunnen opzetten.” Het belang van internet Binnen De Drentse Zaak volgde Lubbersde workshops van De Ladder naar Succes. ,,Door mijn achtergrond als ondernemer wist ik veel dingen al, maar zo leerde ik wel het belang van internet.” Uiteraard heeft Safe2Go inmiddels een website en staat het logo op haar auto. Maar misschien is het promotiewerk wat Gerda’s trotse dochter verricht nog wel belangrijker. ,,Die is 16,5 jaar dus haar vrienden zijn mijn doelgroep. Ze promoot me op Facebook, Twitter en, hoe heet dat, Instagram.” Lachend: “Zij spreekt wél die taal.” Meer informatie op www.safe2go.nl. Over De Drentse Zaak In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor een eigen kantoor, vergaderruimtes en flexibele werkplekken. Kijk voor meer informatie op www.dedrentsezaak.nl. Het Geheime Wapen Tekstschrijvers Foto Gerda Lubbers

Auteur

Albert-Jan Garama