RUBRIEK Drents Archief Herinneringen in beeld 'Het oude stationsgebouw'

ASSEN

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: Het oude stationsgebouw

ASSEN - Een opname uit het eind van de jaren zestig: het oude stationsgebouw van Assen. “Hoe heeft men dit ooit kunnen slopen?”, zo zal menigeen verzuchten. Het gebouw werd in mei 1870 geopend, toen ook de spoorlijn van Meppel naar Groningen gereed kwam. Het heeft maar liefst tot 1988 dienst gedaan. ,,Toen kon men nog bouwen!”, zal weer een ander verzuchten. En inderdaad hebben recentere bouwwerken een aanzienlijk kortere levensduur; het huidige pand van 1989 gaat binnenkort tegen de vlakte. Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl/beeld Tekst: Mark Goslinga Foto Drents Archief/gemeente Assen

Auteur

Albert-Jan Garama