Heidehof winterwandeling Noorderland Eext

EEXT

Nationaal Park Drentsche Aa heeft samen met Landgoed Heidehof op 7 februari 9.30 uur een extra Noorderland winterwandeling op het Landgoed en de natuurbegraafplaats Hillig Meer.

Het gebied kent een rijke historie. De naam Hillig Meer is ontleent aan één van de pingoruïnes die zijn ontstaan in de laatste ijstijd. Het gebied kent een eeuwenoude traditie van rituelen en begraven. De zeven oude grafheuvels van 3.000 jaar voor Christus bewijzen dat. Het voormalige landhuis dat eerder op het landgoed stond, is in de oorlog afgebrand. Bij de constructie van het huidige landhuis is rekening gehouden met de nieuwste inzichten van duurzame bouw waarbij de fundamenten van het eerste huis op een speelse manier zijn geïntegreerd. Ook in de winter is de natuur volop aanwezig. En hoewel veel planten en dieren slapen ontdekt u dat er ook in de winter genoeg te beleven en genieten valt. Na afloop staat er een kopje thee voor u klaar en natuurlijk kunt u ook informatie krijgen over natuurbegraven op Hillig Meer. Deelname is gratis na aanmelding via contactformulier: http://www.natuurbegraafplaatshilligmeer.nl/noorderland/ of telefonisch: 0592-206944. Na afloop van de excursie wordt een bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen, warme kleding en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling. Start(plaats) Parkeerplaats oprijlaan van Landgoed Heidehof, Provincialeweg 2, Eext. Foto Hillig Meer Natuurbegraafplaats Hillig Meer

Auteur

Albert-Jan Garama