De TT van 1954, film in het Drents Archief

ASSEN

In het Drents Archief in Assen draait in de maand februari een historische documentaire over de TT met prachtige opnames van de races en de TT-cultuur in 1954. Ga terug naar de tijd dat Assen het rumoerige centrum was van de motorwereld met de geur van brandend rubber, paling en friet.

Bekijk filmbeelden van 1954 waarin coureurs langs grazende koeien en paarden racen en de toeschouwers dit vanachter strobalen aanschouwen. Het jaar waarin Engelsman Geoff Duke op een Italiaanse machine de 500 cc wint en smeltend asfalt de races lijkt te bedreigen. De film is van tot en met 26 februari 2016 tijdens openingstijden doorlopend te bekijken in de Digilounge van het Drents Archief en duurt ongeveer 30 minuten. De toegang is gratis. De openingstijden zijn dinsdag tot en met donderdag 10.00 – 17.00 uur en vrijdag 10.00 – 13.00 uur. Het Drents Archief zit aan de Brink 4, ingang Museumlaantje, Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama