Eerste Bartje G-judo toernooi van ASAHI

ASSEN

Budovereniging ASAHI uit Assen is in de zomer van 2015 met judogroepen voor judoka’s met een ontwikkelingsachterstand c.q. verstandelijke beperking begonnen.

Budovereniging ASAHI heeft tot haar grote genoegen hiermee de mogelijkheid verkregen om ook aan deze doelgroepen judolessen op maat aan te bieden. Om dit heugelijke feit te vieren wordt op zaterdag 5 maart 2016 het eerste Bartje G-judo Toernooi georganiseerd. Het Bartje G-judotoernooi is een landelijk toernooi, waarvoor naar verwachting zo'n 125 g-judoka's vanuit het gehele land naar Assen zullen komen. Zelfs vanuit Duitsland zullen er een paar judoka's afreizen naar Assen. Dit toernooi – waaraan overigens onder andere de Dirk Kuyt Foundation een belangrijke bijdrage levert – zal worden gehouden in de “Marsdijkhal” aan de Kleuvenstee 3a te Assen. Het toernooi wordt om 10.45 uur geopend, waarna de wedstrijden om 11.00 uur van start zullen gaan. Tegen 15.30 uur is de gezamenlijke prijsuitreiking, waar de judoka's naar gelang hun prestatie een medaille zullen krijgen. De entree is gratis. Op dinsdag avond geeft budovereniging ASAHI de training aan de g-judoka's in sporthal De Spreng te Assen. Informatie zie www.asahibudo.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama