ATB Beilen met zesde MTB Wintercross

BEILEN

ATB Beilen heeft zondag 7 februari voor de zesde keer de MTB Wintercross. 'Speciaal voor de jeugd hebben we een laagdrempelige wedstrijdvorm opgezet', aldus de voorzitter van ATB Beilen, Bernhard Fidom. 'Samen met vriendjes en vriendinnetjes lekker met de mountainbike onderling een wedstrijdje in jouw leeftijdscategorie. Kinderen moeten vooral plezier beleven op die dag, dat staat voorop.'

Wat ooit zes jaren geleden in het Klateringerbos begon als een onderling wedstrijdje met 20 deelnemers is gegroeid tot een serie van wedstrijden, die telkens door een andere vereniging wordt georganiseerd. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een regionaal fenomeen getuige de aanmeldingen die van ver buiten Beilen komen. In overleg met Staatsbosbeheer is er een mooi parcours in het bos van Terhorster Zand uitgezet en ter plekke wordt het parcours duidelijk aangegeven door de aanwezigheid van borden, linten en vele vrijwilligers. Dat het mountainbiken bij de jeugd leeft is inmiddels duidelijk geworden door de sterke groei aan jeugdleden binnen de mountainbikeclub ATB Beilen. Met meerdere vrijwilligers die bij de NTFU een opleiding hebben gevolgd trekt men er iedere zondag met een aantal niveaugroepen op uit. Zondag wordt gestart vanaf 10.00 uur met de oudste jeugd en de jongste categorie van 8 en 9 jarigen sluiten om 14.15 uur de dag af. Het parcours bevindt zich op het Terhorster Zand (tussen Beilen en Spier) en er is voldoende parkeerruimte beschikbaar. Meer informatie is beschikbaar via Facebook of via de site www.mtbwintercross.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama