Lezing Michiel Gerding in Beilen

BEILEN

Michiel Gerding geeft 18 fevruari een lezing over zijn nieuwe boek “De geschiedenis van Drenthe”. De lezing vindt plaats in de bibliotheek van Beilen.

Michiel Gerding is sinds 1983 provinciaal historicus, momenteel onder de noemer van Historisch Adviesbureau Drenthe. Hij werkte mee aan talloze boeken, tijdschriften en projecten. Volgens Gerding is Drenthe een aparte provincie, omdat het een gewest is van dorpen. Dat is nog steeds zo, want de Drentse steden van nu zijn uit de kluiten gewassen dorpen. Drenthe is de meest plattelandse van alle provincies. Dit gegeven heeft hij in zijn nieuwe beschrijving verheven tot een van de rode draden. Hij is er van overtuigd dat het ontbreken van echte steden en open water wezenlijk is geweest voor de provinciale ontwikkeling. Michiel Gerding is nog druk bezig met het nieuwe standaardwerk over de geschiedenis van Drenthe. De lezing is georganiseerd door de Historische Vereniging Beilen, de Oudheidkamer en de Bibliotheek Beilen. Een ieder is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De entree is € 5,00 en voor leden van de historische vereniging gratis. U kunt vooraf reserveren door een berichtje te sturen naar info@bibliotheekbeilen.nl of telefonisch: 0593-540579. De lezing begint om 19.30 uur.

Auteur

Albert-Jan Garama