Expositie de Kunst van Zien

ASSEN

Kunst maken als je doofblind bent? Natuurlijk kan dat. Met de juiste ondersteuning is er heel veel mogelijk. Vijftien mensen die zowel slecht horen als slecht zien, vertellen via kunstwerken hun levensverhaal.

De Kunst van Zien is een grensverleggende, reizende expositie. Bezoekers kunnen komen kijken, maar vooral ook voelen en ervaren. De expositie De Kunst van Zien reist gedurende een jaar langs zes locaties. Vanaf 11 februari is de expositie te bekijken in Assen. Mensen met doofblindheid hebben, vanuit hun eigen belevingswereld, naar aanleiding van een foto van een bloem een kunstwerk gemaakt. Het resultaat is een expositie van vijftien tweeluiken. Via een simulatiebril, voelbare tekst (braille), geur en een filmpje (via QR-code) neemt de maker je mee in zijn of haar levensverhaal. De deelnemers zijn tussen de 10 en 65 jaar oud en hebben allemaal een ander verhaal. Sommige van hen zijn doofblind geboren, andere gingen steeds minder zien en horen tijdens hun leven. Locatie: Het Schakelveld, Witterhoofdweg 1A Assen. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Foto: Het kunstwerk van deelnemer Daan

Auteur

Albert-Jan Garama