Dichtdag Dr. Nassau College Quintus

ASSEN

In het kader van de Nationale Week van de Poëzie nodigt de locatie Quintus van het Dr. Nassau College elk jaar professionele dichters en woordkunstenaars uit om gastlessen te verzorgen voor alle tweede klassen. Tijdens deze lessen maken de leerlingen gedichten die zij tijdens een dichtwedstrijd voordragen.

“Vorig jaar was ik een van de gelukkigen”, vertelt Floris-Jan Bruggink. “Mijn thema was de toekomst en het ging over de onzekerheid daarvan. Het gedicht is nu op het leerplein ingelijst, daar ben ik best trots op”. Op woensdag 3 februari gaan de huidige tweede klassers de dichtstrijd aan.Het thema van dit jaar gaat over het verleden, herinneringen worden door elkaar gehusseld en in woorden opgeschreven. Iedere leerling leest zijn/haar gedicht voor tijdens het Dichtersbal. Ook dit jaar zal een jury bepalen welke gedichten een prijs verdienen. De locatie Quintus van het Dr. Nassau College in Assen wisselt verschillende werkvormen af zodat leerlingen zelf kunnen ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Zo krijgen ze in en buiten de lessen alle kans om hun talenten te ontplooien en te tonen.

Auteur

Albert-Jan Garama