Zin in Zen met Annewieke Vroom

ASSEN

Annewieke Vroom komt 7 februari naar de Zin-in-Zondagbijeenkomst om te vertellen welke zin zij heeft ontdekt door zenboeddhisten in Japan, Europa, en de Verenigde Staten.

Annewieke combineert zen met haar eigen christelijke traditie. Zij is godsdienstfilosoof aan de VU en promoveerde in 2014 op de relatie tussen zenboeddhisme en christendom. Daarnaast maakt zij deel uit van het voorgangersteam van de oecumenische Dominicus gemeente te Amsterdam. Tijdens de bijeenkomst gaat zij met de aanwezigen een korte meditatie-oefening doen, zodat iedereen ook zelf kan ervaren wat zen met je doet. Zoals gebruikelijk is er volop gelegenheid om van gedachten te wisselen. Verder zijn er de vertrouwde muzikale en culturele bijdragen rond het thema, waarvoor Kees Richters en Alex Aalders zullen zorgen. De bijeenkomst wordt gehouden in De Bron, Einthovenstraat 28 te Assen, en begint om 11.00 uur. Vanaf 10.30 staat de koffie klaar. Toegang gratis. Zin in Zondag is een project van de Protestantse gemeente Assen

Auteur

Albert-Jan Garama