Longpunt Assen; Ademhaling en ontspanning

ASSEN

In Longpunt Assen gaat het 15 februari over ‘Ademhaling en ontspanning’. Tijdens het Longpunt krijgen longpatiënten, partners en mantelzorgers uitleg over goede ademhaling en houding, juist bij een longziekte. Mw. L. Almoes en mw. A. Oosting fysiotherapeuten van het Wilhelmina Ziekenhuis geven hier over een presentatie en gaan met de bezoekers van Longpunt in gesprek.

Tijdens de middag is er alle gelegenheid om met de longverpleegkundigen en de fysiotherapeuten in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. Locatie en tijd: 14.00 tot 16.00 uur in Dorpshuis M.F.A. Schakelveld, Witterhoofdweg 1 Assen. Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen? Ervaringen Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) i.s.m. het Wilhelmina Ziekenhuis, Icare Thuiszorg, Huisartsen, Fysiotherapeuten en Apotheken. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Gratis deelname Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt bellen met Henk Heuvelink tel. 0528 371821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Auteur

Albert-Jan Garama