ACV haalt thuis in tegen Excelsior ‘31

ASSEN

ACV en Excelsior ’31 zouden eerst op 23 januari in Assen tegenover elkaar staan, maar die wedstrijd werd toen afgelast. Zaterdag 6 februari staat het duel op het inhaalprogramma dat voor die dag is vastgesteld.

Voor ACV wordt het zaterdag de derde confrontatie met Excelsior ‘31. De ploeg uit Rijssen komt naar Assen als de nummer twee van de ranglijst. In de uitwedstrijd voor de competitie wist ACV te winnen, maar Excelsior nam revanche in het bekerduel, dat werd gespeeld onder het kunstlicht van Achilles 1894. Beide teams beginnen aan de wedstrijd met een overwinning op zak. ACV won in het eerste duel na de winterstop bij Drachtster Boys (0-2) en Excelsior ’31 versloeg op eigen terrein DOS ’37 (3-1). Toevallig bezetten beide geklopte tegenstanders de onderste plaatsen op de ranglijst van de hoofdklasse C. Excelsior ’31 is op papier favoriet in de krachtmeting met ACV, maar de resultaten in de thuiswedstrijden geven aan, dat de Assenaren daar voor geen enkele tegenstander onder hoeven te doen. Zo werd onder andere gewonnen van het hooggeplaatste Staphorst en van VVOG, terwijl het duel met lijstaanvoerder Harkemase Boys pas in de laatste minuut in het voordeel van de koploper werd beslist. ACV-Excelsior ’31 begint zaterdag om 14.30 uur op het Univé Sportpak (Stadsbroek).

Auteur

Albert-Jan Garama