Studio Glendance met 'Matilda' in de Kimme Zuidlaren

ZUIDLAREN

Honderdtachtig leerlingen van Studio Glendance uit Assen acteren en dansen 30 januari, voor een uitverkochte zaal de wintervoorstelling Matilda. De wintervoorstelling is geïnspireerd op het populaire boek van Roald Dahl.

In afwisselende dans- en acteer scènes ziet het publiek Matilda “gespeeld door de 9 jarige Joy Eimers uit Assen” een briljant kind die toen ze anderhalf jaar was kon spreken als een volwassene en vanaf haar derde jaar uitmuntend goed was in lezen en rekenen. Haar ouders; meneer en mevrouw Wurmhout behandelen haar echter als een onderkruipsel, ze vinden haar een lastig kind. Wanneer ze eindelijk naar school mag, zorgt de gruwelijke schooldirectrice Bulstronk voor nare situaties. Matilda ontdekt al snel dat ze iets kan wat niemand anders kan. Het belooft een fantastische voorstelling te worden die geschikt is voor jong en oud. Het idee voor de wintervoorstelling is afkomstig van Glenda Nijland, waarvan twee leerlingen; Kaya Wessels en Demi Schutte in samenwerking met de docenten gewerkt hebben aan het script en ideeën wat betreft de muziek en kleding. De voorbereidingen zijn te volgen via het youtube kanaal Matilda TV. Volgens de eigenaresse Glenda Nijland staat de Studio in het teken van talentontwikkeling en dat stopt niet bij dansen, zingen en acteren. Er is ook ruimte voor andere disciplines zoals het maken van kostuums, presenteren voor publiek of camera, film en fotografie, het maken van draaiboeken en het leren lesgeven. Kortom alles wat bij het maken van een voorstelling komt kijken. Zuidlaren: 30 januari 2016 Aanvang 18:30 uur. Duur van de voorstelling 90 minuten inclusief pauze.

Auteur

Albert-Jan Garama