Mindful beeldhouwen in Assen

ASSEN

In Assen kunnen geïnteresseerden op zaterdag 20 februari van 9.30 tot 16.30 uur deelnemen aan een eendaagse workshop Mindful Beeldhouwen – Innerlijk Verbeelden - in speksteen.

Tijdens deze workshop gaan wij met behulp van mindfulness oefeningen een bewuste verbinding tot stand brengen met onze kern, het brongebied en veld van onbegrensde creatieve mogelijkheden. Beeldhouwen is een dialoog tussen de steen en de bewerker van de steen, de beeldhouwer. Als je jezelf de ruimte geeft om vanuit je gevoel in gesprek met de steen te gaan, geeft de steen zich open om zich te laten bewerken tot de vorm die bij het moment hoort. De workshop is bedoeld voor mensen die op een ontspannen manier naar zichzelf willen kijken en vanuit hun gevoel een stuk speksteen willen bewerken. Ook kunnen wij samen op deze dag genieten en leren van het ‘proces’, de weg naar het eindproduct toe. De workshop zal op de ochtend beginnen met mindfulness oefeningen onder leiding van Tineke Springer-Wilms, ( www.cbpg.nl ). psychosociaal therapeut en mindfulness trainer. Er worden verschillende mindfulness oefeningen aangeboden die er aan bijdragen meer in het hier en nu te komen, door contact te maken met het lichaam, de zintuigen en de adem. De deelnemer leert hoe de adem als een anker kan dienen en kan helpen om meer aanwezig te zijn in het moment Na de lunch wordt dan begonnen met de uitvoering ervan in speksteen onder de deskundige leiding van Beeldend Kunstenaar Klaas Kuipers ( www.atelierdesteengroeve.nl). Deelnemers worden uitgenodigd het streven naar eindresultaat los te laten. Aanmelden bij Klaas Kuipers 0592-346177 of te mailen met info@atelierdesteengroeve of tinekespringer@cbpg.nl

Auteur

Albert-Jan Garama