Leerlingen Technasium met plannen verlichting Beilen-Oost

BEILEN

Leerlingen van het Technasium van het Dr. Nassaucollege in Beilen hebben vandaag, 18 januari, hun plannen voor het verlichten van het nieuwe woongebied ten oosten van Beilen gepresenteerd in het gemeentehuis in Beilen. De zes verlichtingsplannen van de leerlingen hadden als doel om te laten zien wat de gemeente in Beilen-Oost in de toekomst kan doen met het verlichten van de omgeving.

De verlichtingsplannen zijn gemaakt door de leerlingen van het Technasium en vormen een onderdeel van de lessen op school. De opdracht van school was om veranderingen of vernieuwingen te bedenken voor een woonwijk, industrie- of wandelgebied. Omdat Beilen-Oost in de toekomst wordt ontwikkeld tot woongebied, heeft de gemeente de leerlingen uitgedaagd om te komen met plannen voor dit gebied. Plannen voor de toekomst Met veel enthousiasme hebben de leerlingen hun plannen gepresenteerd aan de gemeente. Wethouder Gert Jan Bent was erg onder de indruk van de creativiteit van de leerlingen: “Ze hebben mooie ontwerpen gemaakt waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelde. Ook aan de kosten hebben de leerlingen gedacht. Wij vinden het belangrijk om ook van jongeren te horen wat hun ideeën zijn hoe een nieuw woongebied er uit moet komen te zien. We kunnen zeker ons voordeel hier mee doen! We nemen de plannen van de jeugd mee bij de verdere ontwikkeling van Beilen-Oost. Creatieve plannen De leerlingen hebben de volgende plannen ingediend: - Verlichting in een bocht met led-strips. - Brug waarvoor de energie wordt opgewekt met behulp van de Beilerstroom. - Energie-opwekking in een speeltuin door te schommelen. - Verlichting wandelroute met zonnepanelen. - Duurzame verlichting door bedrijven. - Lantaarnpalen met groene verlichting. Wedstrijd De verlichtingsplannen maken deel uit van de Technasium Top Award, waarbij de beste plannen kunnen doorstromen naar de landelijke finale.

Auteur

Albert-Jan Garama