Gemeente Midden-Drenthe doneert opbrengst taxussnoeisel aan Kika

BEILEN

De gemeente Midden-Drenthe doneert een bedrag van € 300,00 aan de Stichting Kinderen Kankervrij (Kika). Het bedrag is de opbrengst van de actie Vergroot de Hoop.

Aan de inwoners van de gemeente werd medio juni 2015 gevraagd taxussnoeisel in te leveren op de Milieustraat in Beilen, Gansewinkel te Westerbork en Koers in Smilde. Er is in totaal 6 m3 aan jonge twijgen van de Taxus Baccata-Haag ingezameld. In het taxussnoeisel zit namelijk een belangrijke stof om chemokuren mee te maken. "We zijn als gemeente trots op veel van onze inwoners die hebben meegedaan aan de actie", aldus wethouder Gert Jan Bent van Midden-Drenthe "Maar ook op collega’s van de buitendienst die hun steentje hebben bijgedragen", vult de wethouder aan. Per kubieke meter ingezameld snoeisel doneert stichting Vergroot de Hoop een bedrag dat de deelnemende gemeente mag geven aan een organisatie die zich inzet voor de preventie, behandeling of bestrijding van kanker. De gemeente doneert het bedrag aan Kika. Stichting Vergroot de Hoop Stichting Vergroot de Hoop steunt de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Deze inzameling krijgt de medewerking van gemeentes die hun inzamelpunten ter beschikking stellen. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor één chemotherapie en verhoogt bovendien de donatie voor kankerbestrijding. Meer informatie hierover is te vinden op www.vergrootdehoop.nl. Op de foto: mevrouw Carla Loggen ontvangt namens Kika de cheque uit handen van wethouder Gert Jan Bent en de heren Jaap Wanningen en Gerrit Lennips van de Milieustraat.

Auteur

Albert-Jan Garama