Deelnemers regionale finales Junior Speaking Contest 2016 gekozen

ASSEN

Adrian Winters uit Zuidlaren en Lisa de Graaf uit Assen vertegenwoordigen het Gomarus College in de regionale voorrondes van de Junior Speaking Contest 2016. In een spannende schoolfinale op de tto-locatie in Groningen koos de jury hen uit zeven kandidaten.

De jury was verrast door de creativiteit die leerlingen lieten zien rond het, toch niet gemakkelijk, thema Simply Speechless. Tweedeklasser Adrian viel op door de manier waarop hij zijn verhaal uitrolde voor het publiek en door “his own use of silence”, aldus de jury. Lisa bekoorde de jury door haar “excellent stagepresance”, haar humor en haar originaliteit. Juryvoorzitter Tim Unsworth prees alle deelnemers voor hun goed gebruik van de Engelse taal, hun ‘nice use of the theme” en hun moed om voor een publiek van ouders, klasgenoten en docenten hun verhaal te houden. De jury bestond uit native speaker Tim Unsworth van the department of professional educational institutions van hogeschool Stenden, David de Jong directeur havo/vwo en Lucy Doorn, adviseur communicatie. Het is intussen een goede traditie geworden op het tweetalig vwo van het Gomarus College om de leerlingen te stimuleren mee te doen aan de Junior Speaking Contest. Bij de voorbereiding worden de leerlingen gecoached door leerlingen die in eerdere jaren meegedaan hebben aan de regionale en landelijke finales.

Auteur

Albert-Jan Garama