RUBRIEK Drents Archief Herinneringen in beeld Warenhuis Vanderveen

ASSEN

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: Warenhuis Vanderveen

ASSEN - Van klein naar groot; zo zou je de historie van Warenhuis Vanderveen in Assen kunnen omschrijven. Toen Antje Van der Veen-Oldenburger in 1897 haar winkeltje begon aan de Varkensmarkt kon ze niet vermoeden dat haar nazaten het uitbouwden tot het in de wijde omtrek bekende warenhuis. Het huidige pand wordt volledig omsloten door de Kruisstraat, Marktstraat, Weiersloop en het Koopmansplein. De geschiedenis van dit fameuze bedrijf is te horen tijdens de Dag van de Drentse Familiegeschiedenis op zaterdag 30 januari.Op de foto het warenhuis in de Kruisstraat in 1965. Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl/beeld. Tekst: Erwin de Leeuw Foto Drents Archief/Bert Jippes

Auteur

Albert-Jan Garama