Pure-Kids: 'Ieder kind is in zijn puurheid uniek'

ASSEN

Pure-Kids heeft 4 januari de deuren geopend aan de Lauwers 4a Assen. Pure-Kids biedt opvang voor kinderen van 0-4 jaar en 4-12 jaar.

Femke Doevendans: ,,In 2010 heb ik Pure-Kids opgestart, dit is een praktijk voor kindercoaching en/of begeleiding voor kinderen met onder andere stoornissen uit het autisme spectrum, gedragsproblematiek, ADHD en hoogbegaafdheid. Ik werk al vele jaren als begeleider met kinderen met onder andere een PGB (Persoons Gebonden Budget). Ik begeleid de kinderen en ondersteun ouders zover daar behoefte aan is. Doordat ik in mijn eigen familie te maken heb met PDD-NOS, ADHD en hoogbegaafdheid ben ik me hier meer in gaan verdiepen. Omdat hier mijn interesse ligt en ik meer verdieping in mijn werkzaamheden wil brengen, is het idee ontstaan om een kinderopvang te beginnen voor kinderen met onder andere stoornissen uit het autisme spectrum, gedragsproblematiek, ADHD en hoogbegaafdheid - een vorm van opvang die nog niet bestaat. Hierin maken wij onderscheid en zorgen ervoor dat deze kinderen een leuke tijd hebben voor en na school, op een plek waar ze zichzelf mogen en kunnen zijn. Deze veilige en vertrouwde omgeving zorgt voor een grotere zelfstandigheid en weerbaarheid. Wij bieden veel persoonlijke aandacht voor de kinderen. Er zal voldoende tijd zijn voor één op één-begeleiding en weinig personeelswisselingen ‒ essentieel voor deze doelgroep. Deze kinderen hebben een andere aanpak nodig dan reguliere kinderen. Wij hanteren de visie 'ieder kind is in zijn puurheid uniek'. Op vrijdag 11 maart zal de officiële opening plaatsvinden. Van 15.00 tot 17.00 uur is er tijd voor een hapje en een drankje. Voor de kinderen is van alles te doen. Voor meer informatie info@pure-kids.nl telefoonnummer 06-27136098 of kijk op www.pure-kids.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama