Project komcomponeren zoekt muzikanten

BEILEN

Componist/arrangeur Henri Gerrits begeleidt negen aspirant-componisten bij het componeren van een eigen compositie in het lichte muziek genre (jazz,soul, pop,funk).

Zélf gloednieuwe orkestmuziek bedenken dat uitvoerbaar is door een orkest, daar zijn de deelnemers van het project Komcomponeren vanaf 1 januari druk mee bezig. Een werkorkest van blazers en combo gaat vanaf zaterdag 6 februari repeteren met deze gloednieuwe composities die tijdens deze cursus ontstaan. Ze staan daarmee aan de wieg van nieuwe (lichte) muziek. Er zijn nog maar een paar vacatures in dit werkorkest. De repetities vinden plaats in Hoogeveen op een aantal zaterdagmiddagen vanaf 6 februari. Het project eindigt met een concert/presentatie op vrijdagavond 1 april. Alle informatie is te vinden op www.buroreprise.nl/komcomponeren Henri Gerrits (Coevorden) is een ervaren componist/arrangeur. Hij schrijft muziek o.a. in opdracht van het Metropole Orkest, het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, Frans Bauer, het Millennium Jazz Orkest en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Het project KomComponeren wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds in het kader van de regeling “Maak het in Drenthe”.

Auteur

Albert-Jan Garama