Nationale Voorleesdagen met 'We hebben er een geitje bij'

ASSEN

In het hele land gaan woensdag 27 januari de Nationale Voorleesdagen van start. Tot en met 6 februari staat het voorlezen aan kinderen tot 6 jaar centraal.

Bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven besteden er volop aandacht aan. Kinderen pakken dan later ook gemakkelijker zelf een boek. En dat is enorm stimulerend voor de taalontwikkeling en daarmee voor de leerprestaties. De Voorleesdagen helpt van kleintjes grote lezers te maken. 'We hebben er een geitje bij' is gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2016.Het is geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe. Marjet Huiberts kreeg al eerder prijzen voor Aadje Piraatje en voor Roodkapje was een toffe meid. Kleuters en peuters die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de Bibliotheek krijgen als welkomstcadeautje een vingerpopje. Lidmaatschap voor kinderen (tot en met 18 jaar) kost niets.

Auteur

Albert-Jan Garama