De Ar Literair Westerbork

WESTERBORK

Stichting Zomeractiviteiten heeft 31 januari de eerste 'De Ar Literair' van dit winterseizoen. Optredende artiesten en schrijvers zijn Herma Stroetinga, Anne Doornbos, Willem Fledderus en als plaatselijke gast Jannes Pit.

Herma Stroetinga is bekend als radiopresentator van het zondagmorgenprogramma 'Opmaat' op RTV Drenthe. Ook is zij de beste voorlezer van Drenthe. Anne Doornbos is oud-gemeentesecretaris van de gemeente Noordenveld en schrijver van verhalen, gedichten en liedteksten. Hij heeft inmiddels verschillende publicaties op zijn naam staan en kan bovendien prachtig vertellen. Willem Fledderus is zanger/gitarist met prachtige Drentse, Nederlandse en Engelse liedjes. Hij was winnaar van het Drents Liedjesfestival in 2013. Jannes Pit is oud-wethouder van de gemeente Midden-Drenthe en zal deze morgen enkele gedichten voorlezen, die hem inspireerden of op andere wijze raakten. De voorstelling wordt gehouden in museumboerderij De Ar en is van 12.00 tot 14.00 uur. De entree bedraagt € 15,00, inclusief koffie met koek en een heerlijke Drentse broodmaaltijd.

Auteur

Albert-Jan Garama