Ventoux in De Nieuwe Kolk

ASSEN

De voorstelling Ventoux staat 2 februari in Theater De Nieuwe Kolk Assen. Deze toneelvoorstelling, geregisseerd en bewerkt door George van Houts (DE VERLEIDERS) is gebaseerd op de bestseller van Bert Wagendorp uit 2013.

De hoofdrollen zullen worden gespeeld door Chris Tates, Cees Geel, Dennis Rudge en René van Zinnicq Bergmann. Regisseur George van Houts wil met zijn toneelbewerking van het boek Ventoux de valse romantiek van mannenvriendschappen (mannen praten niet, nee, ze moeten samen iets doen) ontluisteren. In zijn ogen schreef Bert Wagendorp een diep tragisch, prachtig verhaal en geenszins hét zomer-strand-vakantieboek dat de media er van maakten. De toneelvoorstelling is een scherp portret van een generatie en tegelijkertijd een zoektocht naar de consequenties van bepaalde keuzes.

Auteur

Albert-Jan Garama