Obs Driemaster met Nationale Voorleesdagen

ASSEN

Op obs Driemaster Assen is 27 januari de opening van de Nationale Voorleesdagen. De voorleesdagen zijn in principe bedoeld om voorlezen bij peuters en kleuters te stimuleren, maar als leesschool maakt de Driemaster er een feestje van voor alle kinderen. Voorlezen is immers voor álle kinderen belangrijk.

De kinderen komen deze ochtend in hun pyjama op school ontbijten en daarna opent groep 1/2 de voorleesdagen met een voorstelling voor de kinderen en ouders in ons taaltheater. Als extra stimulans, om ook thuis meer te gaan lezen, hebben de Kidsbiebmedewerkers nog een verrassing voor alle Driemasterkinderen. De Kidsbiebmedewerkers, dit zijn 5 leerlingen uit groep 6 en 7, geven namelijk alle kinderen een tas met het logo van de Driemaster.Met deze tas kunnen de geleende boeken van de Kidsbieb naar huis en van huis naar de Kidsbieb worden vervoerd. Hiermee wordt lezen nog meer een feestje!

Auteur

Albert-Jan Garama