Opbrengst bronzenpaard naar KWF Kankerfonds

ASSEN

Zoals gewend zet de Sale of de Rising Stars, de springpaardenveiling in Drachten, komende zaterdag een goed doel in de spotlights. Voordat de veertien springpaarden onder de veiling hamer komen, wordt om 21.30 uur een schitterend bronzen paard geveild. De opbrengst van dit opening stuk dat een waarde van 1.750 euro vertegenwoordigt, komt ten goede aan KWF Kankerfonds.

Jaarlijks sterven er zo'n 43.000 mensen als gevolg van kanker en daarmee is deze ziekte in Nederland doodsoorzaak nummer één. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding. Teus van den Brink, initiatiefnemer van de Sale of the Rising Stars en selecteur van de jonge springtalenten, kwam in contact met kunstenares Jacquelien van der Veer. Ze maakt niet alleen bronzen sculpturen van paarden of andere dieren, maar ook van kinderen, kleinkinderen en geliefden. De Sale of the Rising Stars kent zaterdag haar zesde editie. Rond 14.30 uur worden de veiling paarden voor het laatst onder het zadel gepresenteerd tijdens Indoor Drachten, waarna ze door belangstellenden uitgetest kunnen worden. Om 21.30 uur begint het daadwerkelijke veilingspektakel op het Fries Congrescentrum Drachten. Zie www.saleoftherisingstars.nl, www.kwf.nl, www.jacquelinevanderveer.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama