Bluesbassist Martin van der Velde speelt al 30 jaar op Asser bluesnachten

ASSEN

Zoals bekend heeft de provincie Drenthe 2016 uitgeroepen tot bluesjaar, ook voor de Asser blues bassist Martin van der velde is 2016 een bijzonder jaar.

Zaterdag 30 januari staat hij voor de 30e keer op het Asser blues festival. Daarnaast maakt hij 25 jaar deel uit van de vermaarde Drentse Greyhound Blues Band. Wat betreft de Asser Bluesnacht begon het voor hem in 1987 als bassist van de Juke Joint Blues Band en speelde hij met zijn band tijdens de eerste editie van de bluesnachtinhet Café van Roel Geerts aan de Rolderstraat, de jaren daarna trad hij op in Cosy Corner en voor een lange periode in Café Ongeregeld / Jaap Geerts dat later onder Ab Bruins Café De Pimpelaer heette. In 1991 werd de Greyhound Blues Band opgericht. Op 30 januari staat de Greyhound Blues Band met de uit Chicago afkomstige zanger gitarist Jim “Guitar” Kahr op het podium van Cafe de Dependance. Naast het feit dat de bassist voor de dertigste keer op de Asser bluesnacht actief is speelt Martin van der Velde 25 jaar in de Drentse Greyhound Blues Band.

Auteur

Albert-Jan Garama