Workshop mondharmonica spelen

ASSEN

Voorafgaand aan Bluesroute Assen zaterdag 30 januari, wordt de mogelijkheid geboden om in no time het basisprincipe te leren van de harmonica. Niet alleen een super instrument voor de blues, maar ook voor allerlei liedjes en een veelvoud aan muziekstijlen.

Eenvoudig bespeelbaar en past zo in de binnenzak. Niet voor niets is de harmonica al jaren onverminderd populair. De workshop, vindt plaats in Café Restaurant Pondorosa. eze voor de Asser Bluesdagen nieuwe locatie ligt aan de rand van het Asser bos aan de Rode Heklaan 5. Alle deelnemers krijgen een goede kwaliteit nieuwe bluesharmonica cadeau, waarmee meteen muziek gemaakt gaat worden. Binnen een kwartier speelt iedereen zijn of haar eerste bluesmelodie. Geen noten lezen Deelnemers aan de workshop hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. De harmonica heeft een razend slim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te onthouden. De mondharmonica bespeel je zowel op in- als uitademing. Dat is even wennen, maar als je het te pakken hebt gaat er een wereld voor je open. De workshop duurt anderhalf uur; in de pauze en na afloop is er de mogelijkheid om nog even te oefenen en van alles te vragen. Er is ook een kraampje met lesboeken en bijzonder harmonica’s. Alle deelnemers krijgen een lesblaadje mee en voor wie dat wil is er gratis vervolgles via internet. Na afloop van de workshop van 18 tot 20 uur speelt workshopdocent Hans ’homesick’ de Vries met zijn eigen Louisiana bluesband in Pondorosa. Dit concert is gratis toegankelijk en naar Amerikaans voorbeeld een echt bluesdiner. Deelname aan de stoomcursus kost euro 15 en dat is dus inclusief uw nieuwe harmonica in de toonsoort C. Reserveren voor de workshop via assen@harmonicaworkshops.nl Locatie: Café Restaurant Pondorosa. Rode Heklaan 5. Van 15.30 tot 17.00 uur. Zie ook www.bluesassen.nl, en www.harmonicaworkshops.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama