Winterwandeling Westersche Veld

ROLDE

Nationaal Park Drentsche Aa heeft 31 januari een winterwandeling in het Westersche Veld van Rolde.

Wat op de kaart meteen opvalt is het bijzondere verkavelingspatroon. De landmeters hebben vroeger de toren van de Jacobuskerk in Rolde als ijkpunt genomen. Hierdoor worden de kavels, als taartpunten, naar het Noorden toe steeds smaller. Het ongeveer 200 ha grote particuliere landgoed is sinds 1928 in bezit van de familie Duintjer. De laatste jaren is het gebied opgeknapt. De huidige directeur/beheerder dhr. Duintjer startte in 1995 met een zogenaamd pilot project om nieuwe natuur op het landgoed te realiseren. Dit project werd in het jaar 2000 afgerond. Start 14.00 uur, Klaas Steenweg in Marwijksoord bij het informatiebord Westersche Veld tussen nr. 3 en 4. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Auteur

Albert-Jan Garama