Clash of the Cover Bands in Poppodium Apollo @ Groothuis in Emmen

BEILEN/EMMEN

In Poppodium Apollo @ Groothuis in Emmen is 29 januari een voorronde voor het twaalfde seizoen van de grootste bandcompetitie 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2016' voor Regio Drenthe/Groningen.

Vijf bands gaan ieder met een 30 minuten durende set de muzikale strijd met elkaar aan voor een plaats in de finale en worden in twee categorieën beoordeeld: door de vakjury en door het publiek. In beide categorieën plaatsen de winnaars zich direct voor de eindstrijd om de Awards voor de beste coverband van Regio Drenthe/Groningen. De line-up in willekeurige volgorde: - Aborted By User: Punkrock coverband uit Hoogezand - Greenhouse: Punk, Rock coverband uit Erica - Hart Geruis: Allround coverband uit Groningen - Level Up: Allround coverband uit Klazienaveen - Local: Rock & Loll coverband uit Beilen Poppodium Apollo @ Groothuis, Stationsstraat 75 in Emmen, opent om 19.30 uur haar deuren en het programma begint om 20.30 uur. De vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van Regio Drenthe/Groningen gaan door naar de Regio-Finale van Noord Nederland (Drenthe/Groningen/Friesland). Alle regionale winnaars die zich plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals in Poptempel Paradiso in Amsterdam, krijgen gratis bandcoaching en individuele coaching (o.a. vocalcoaching, guitarcoaching, etc.), live videoclips, live fotoshoots en begeleiding op gebied van marketing en promotie. Alle deelnemers ontvangen van hun optredens een deskundig en kritisch vakjuryrapport met evaluatie en een geluidsregistratie van hun optreden op cd. Van de BENELUX Semi-Finals in Paradiso en de BENELUX Grand Finale in Poppodium 013 in Tilburg worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-produktie ‘The Clash of the Coverbands’ en de DVD ‘The Clash of the Cover Bands: Live on stage @ Paradiso’. Van alle bands die in Paradiso staan wordt het beste nummer geproduceerd tot live-single voor de interactieve 'The Clash Hitlijst'. Van deze hitlijst wordt gedurende 10 weken de Top-5 wekelijks geplugd bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations in Nederland en België. De band met uiteindelijk de meest gedownloade singles ontvangt tijdens de BENELUX Grand Finale 'The Clash-Hitlijst Award' met daarbij twee betaalde optredens in de Benelux. Naast de leerzame en spannende weg die de bands afleggen op de mooiste podia van Nederland groeit dus niet alleen de kwaliteit van de bands, maar ook de betrokkenheid van het publiek en de enorme exposure. Na zeven spectaculaire seizoenen van ‘The Clash of the Cover Bands’ is de grootste bandcompetitie van Nederland ook naar België en Luxemburg gegaan. Vanaf 2011 is 'The Clash' internationaal, nog groter en vooral… nóg spannender geworden en gaat ook het komende jaar weer op zoek naar de beste en de populairste coverband van de Benelux. ‘The Clash of the Cover Bands’ is in de afgelopen 11 jaar uitgegroeid tot de grootste bandcompetitie van de Benelux. Jaarlijks vinden er tientallen spectaculaire events plaats door het hele land die ruim 60.000 bezoekers trekken. Omdat er elk jaar meer belangstelling voor deze competitie is dan plaats, wordt er een voorselectie gehouden. Van de 1.500 tot 1.800 bands die zich per jaar aanmelden worden er ruim 300 geselecteerd om deel te nemen aan de voorrondes/selectierondes. Elk jaar strijden deze coverbands op de bekendste poppodia om de 'The Clash of the Cover Bands Awards' met de bijbehorende titels ‘Beste coverband van Benelux’ (vakjury) en ‘Populairste coverband van Benelux’ (publiek). De twee winnaars mogen zich dus een jaar lang de ‘beste of populairste coverband van de Benelux’ noemen! In dit nieuwe seizoen zijn de finalerondes in Nederland verdeeld in vier regio's (Noord, Oost, Zuid en West) en België/Luxemburg. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ krijgen naast de eeuwige roem en naamsbekendheid: - CD-contract met videoclip en bijbehorende plugging en distributie in de Benelux - Presentatie/release avond - Tour van 20 optredens door de gehele Benelux O.a. de winnaar van 'The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2011/2012' Rock coverband Koyle stond wekenlang hoog in de Mega Top-100 met haar gewonnen single/videoclip End Of June. In totaal hebben zeven 'The Clash'-winnaars met tien singles in deze hitlijst gestaan. In totaal hebben al 10 singles van winnaars van 'The Clash' in deze hitlijst gestaan.

Auteur

Albert-Jan Garama