Cadeaus voor Tuincentrum en Kinderdagbesteding van Vanboeijen

ASSEN

Onlangs werden de cliënten en medewerkers van twee locaties van Vanboeijen enorm verrast. Christine Prins overhandigde hen namens de Vrienden van Vanboeijen een prachtig cadeau.

Tuincentrum ’t Stekkie kreeg een nieuwe, luxe bakfiets, uiteraard in Vanboeijen-rode kleur. Compleet met regenhoes en mooi beletterd met afbeeldingen en hun eigen naam. De cliënten hadden al langer de wens om zelfstandig boodschappen te kunnen doen bij de plaatselijke supermarkt. De nieuwe bakfiets draagt bij aan deze wens en zorgt daarnaast voor beweging en activiteit. Met de bakfiets worden ook bloemen, planten, hout en andere materialen bezorgd op het terrein van Vanboeijen op Park Diepstroeten. Jan Bos probeert de nieuwe fiets gelijk enthousiast uit “Even wennen om een bocht te maken hiermee. Ik ben er heel blij mee! Bedankt Vrienden van Vanboeijen!”. Ook kinderdagbestedingslocatie De Step werd verrast door de Vrienden van Vanboeijen. Zij kregen een mooie, vierpersoonsfiets, een zogenaamde Quattrocycle. Dit maakt het voor de begeleiders mogelijk om met meerdere kinderen tegelijk op pad te gaan op het terrein. De leefomgeving van de kinderen wordt hiermee verruimd en bovendien biedt de fiets hiermee een bewegingsactiviteit. Ruben is, ondanks de regen, graag bereid om even een rondje te fietsen met Christine. Zoals ieder jaar organiseerde stichting Vrienden van Vanboeijen een Boeijende Wensenweek. Locaties kunnen gedurende een bepaalde periode hun wens indienen en via een website vrienden werven die kunnen helpen de wens in vervulling te laten gaan. Alle wensen worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria. Zo moeten de wensen een structurele meerwaarde bieden aan een Goed Leven voor de cliënten en moet aantoonbaar zijn dat de vraag van de cliënt de basis is voor de aanvraag. Vrienden van Vanboeijen is ervan overtuigd dat een gezonde leefstijl en bewegen ten goede komt aan de kwaliteit van leven van iedereen. Daarom is dit jaar gevraagd om de wensen hierop af te stemmen. Stichting Vrienden van Vanboeijen Geweldig dat ook dit jaar weer zoveel wensen waargemaakt konden worden. Wil je weten welke wensen nog meer gerealiseerd zijn? Kijk dan op www.boeijende-wensen.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama