Burgemeester Ton Baas uitgeroepen tot beste bestuurder kleine gemeente

BEILEN

Burgemeester Ton Baas van Midden-Drenthe is tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het blad Binnenlands Bestuur uitgeroepen tot ‘beste bestuurder van een gemeente met minder dan 35.000 inwoners’.

Baas kreeg de meeste stemmen en liet daarmee de burgemeesters van Borne en Geldermalsen achter zich, die ook genomineerd waren voor de titel. Burgemeester Baas had zijn nominatie te danken aan concrete oplossingen, kennis van zaken en heldere communicatie. Zijn benaderbaarheid maken dat hij weet wat er speelt en draagvlak creëert. Opsteker “We hebben in Midden-Drenthe roerige tijden achter de rug”, aldus Baas. “Ik ben er trots op dat wij ons daar als organisatie samen met onze inwoners en onze raad doorheen geslagen hebben. Deze uitverkiezing is wat mij betreft dan ook een opsteker voor onze hele gemeente!”

Auteur

Albert-Jan Garama