Dr. Nassau College Norg 'pakt scholieren in'

NORG

De leerlingen van het Dr. Nassau College in Norg werden donderdagochtend verrast met een bijzondere actie. Ze kregen allemaal handschoenen aangeboden.

De actie was opgezet als opsteker voor de vele scholieren, die door weer en wind op fiets naar school komen. Ze kregen vooraf een app dat ze donderdag niet naar school moesten komen, maar naar de Brink. Daar werden ze opgewacht door personeel met handschoenen en warme chocolademelk. Vorig jaar hadden directeur Richard Gerding en zijn team scholieren onderweg verrast tijdens hun fietstocht naar school. Ze kregen toen een muts. Misschien volgend jaar wel een sjaal? "We pakken de leerlingen in ieder geval in!", merkte docente Kim Kootstra treffend op. Of de ludieke actie - in deze tijd van open dagen - ook meer leerlingen oplevert, zal de tijd leren. "We hebben nu zo'n 240 leerlingen, vijf jaar geleden waren dat er nog 120", aldus Gerding. Ruimteproblemen zijn er nu (nog) niet, omdat de school leegstaande lokalen van de naastgelegen obs De Hekakker in gebruik heeft.

Auteur

ggeersing