Alles over de wespendief in Duurzaamheidscentrum Assen

ASSEN

Roofvogeldeskundige Willem van Manen heeft 26 februari een lezing in Duurzaamheidscentrum Assen over de wespendief. De Wespendief is een roofvogel zo groot als een Buizerd, maar je ziet hem zelden. Deels komt dat omdat ze de winter doorbrengen in tropisch Afrika, maar ook omdat ze ongeveer twintig keer zeldzamer zijn dan een Buizerd.

Toch broedt ook vlakbij Assen een paartje Wespendieven dat wespenbroed voor hun jongen uitgraaft in onder meer het Asserbos. Door Wespendieven uit te rusten met dataloggers, zijn we in de afgelopen jaren meer te weten gekomen over terreingebruik, trekstrategie en veel andere dingen uit het leven van deze prachtige en geheimzinnige vogel. Wilt u er ook meer van weten, kom dan luisteren en kijken. Willem van Manen heeft tal van publicaties op zijn naam staan. Aanvang 19.30 uur in het Duurzaamheidscentrum, Bosrand 2, Assen. Voor leden van Vrienden van het Asserbos is de toegang gratis. Niet-leden betalen euro 2. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Auteur

Albert-Jan Garama