Wille and the Bandits: bluessucces op eigen kracht

AMEN

De driemans formatie Wille and the Bandits, zondagmiddag 31 januari te zien op het podium van De Amer in Amen, heeft drie cd’s uitgebracht.

Dat gebeurde steeds in eigen beheer en de band werd dus niet gesteund door een geoliede persmachine. Die omstandigheid heeft succes echter niet in de weg gestaan. Wat heet: de muzikanten uit Plymouth toerden met Joe Bonamassa, Deep Purple en The John Butler Trio, ze speelden twee keer op Glastonbury en op andere grote festivals. Ook waren ze opgenomen in het openingsprogramma van de Olympische Spelen in Londen (2012). In 2014 was het Engelse trio aanwezig op het bluesfestival in Hoogeveen en maakte daar veel indruk. Wille Edwards is de charismatische zanger van de band. Hij speelt ook gitaar, dobro en lapsteel. De zanger wordt bijgestaan door Bassist Matt Brooks, die soms ook achter het keyboard kruipt, en Andrew Naumann op drums en percussie. Wille Edwards is verantwoordelijk voor de meeste teksten. Hij stipt vaak maatschappijkritische thema’s aan, maar maakt het publiek ook deelgenoot van zijn diepere zielenroerselen. Wille and the Bandits laat blues, bluesrock, folk, bluegrass en heavy metal creatief en geïnspireerd samensmelten. Bij De Amer houden ze er rekening mee dat het dak er af gaat. Zondag 31 januari in De Amer te Amen. Aanvang 13.15 uur, entree euro 17,50. Reserveren 06-83225680.

Auteur

Albert-Jan Garama