Schrijfster Miriam Guensberg over vluchtelingen

ASSEN

De tweede avond van het Oecumenisch Leerhuis Assen is op 28 januari. Het thema is:'Angst en veerkracht van vluchtelingen'.

De schrijfster Miriam Guensberg uit Oosterbeek houdt een inleiding. Zij schreef ondermeer het boek 'Poolse tranen',een eerbetoon aan haar Pools joodse vader. Dankzij zijn veerkracht was hij van betekenis voor het Nederland van Nu. De huidige stroom vluchtelingen die opgevangen moet worden, roept bij delen van de Nederlandse bevolking angst op. Miriam Guensberg plaatst die gevoelens in een breder historisch perspectief. Voorts richt zij zich op de angst én de overlevingskracht van vluchtelingen. Dat je als enkeling het wereldgebeuren niet kan keren, maar dat je wel aan door geweld getroffen individuen hulp kunt bieden, is de leidraad van haar laatste roman ‘Ooit’. De bijeenkomst is in De Bron aan de Einthovenstraat 28 in Assen, aanvang 19.45 uur. Entree euro 6 (de hele serie van 6 leerhuisavonden over 'Veerkracht' is euro 25. De romans van Miriam Guensberg zijn die avond ook te koop. Voor meer info: werkgroep Oecumenisch Leerhuis op de website www. pkn-assen.nl Miriam Guensberg Foto Henk Gerritsen

Auteur

Albert-Jan Garama