RUBRIEK Drents Archief Herinneringen in beeld ‘Hardrijderij op de korte baan’

ASSEN

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: ‘Hardrijderij op de korte baan’.

ASSEN - De struise jongedames op de foto zijn de ‘zusjes Helder´ uit Paterswolde. Zo rond 1930 waren zij steeds de te kloppen deelnemers aan de hardrijderijen op de korte baan. Als het ijs dik genoeg was werden op veel plaatsen tegelijk wedstrijden georganiseerd en dan won bij de dames vaak iemand met de achternaam Helder. Vader Helder regelde het zo dat twee dochters naar de ene wedstrijd gingen en de andere twee naar een andere. Zo konden er meer prijzen gewonnen worden. Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl/beeld. Tekst Wim Ensing Foto Drents Archief

Auteur

Albert-Jan Garama